Az őssejtjeink száma, ahogy öregszünk, egyre csökken a szervezetünkben és így egyre lassabban regenerálódunk.

Azonban vannak olyan dolgok, amivel növelni tudjuk őssejtjeink számát, mint egy kiadós séta vagy futás vagy egy jóízű nevetés.

Aranyszabály, hogy ahogy idősödünk együnk fele annyit, sétáljunk kétszer annyit és nevessünk háromszor annyit! Ezzel is növeljük őssejtjeink számát és késleltetjük az öregedést!

Fontos, hogy legyen elegendő őssejtünk, hogy elég gyorsan tudjunk regenerálódni.A növényeknek is vannak őssejtjeik és ez hasznosítható az emberek számára is.Egy svájci kutatás során kiderült, hogy van egy alma fajta, amit, ha a héjánál megvágnak ,a sérülést egy forradással igyekszik megszüntetni. Érdemes ezt az almafajtát naponta fogyasztani. Igazolódni látszik a népi megfigyelés, miszerint : Naponta egy alma ,az orvost távol tartja.

A kozmetikai ipar is hasznosította ezt az alma őssejtet és a hialuron és a kollagén után növényi őssejteket tartalmazó kozmetikumok jelentek meg a piacon.Ezekkel a kötőszövet 10-20%-kal hamarabb regenerálódik. Ezek a növényi őssejtek a szemráncokat és az arcot fiatalítják meg, de étkezéssel belülről is fiatalíthatjuk szervezetünket.Érdemes keserű narancsot és egy ritka svájci alma fajtát, az Uttwiler Spatlaubert naponta fogyasztani!